Mail ons! info@haruna.nl

Nationale Hypotheekgarantie per 1 juli omlaag

Wij melden u in maart dat de de maximumgrens voor het afsluiten van leningen - de zogenoemde Nationale Hypotheekgarantie - per 1 juli omlaag gaat. De normen worden dan aangescherpt en kan er voor NHG-hypotheken minder worden geleend. Het is bijna zover!

De norm ligt nu nog op € 265.000 en per 1 juli is dat € 245.000. Dat is inclusief alle kosten koper. Dat is exclusief kosten € 231.132. Dit is nu nog € 250.000 euro.

Let wel, de datum van 1 juli heeft betrekking op de offertedatum die geldt en niet de aanvraagdatum van de offerte.

Wees er ook van bewust dat je een lager percentage van je inkomen mag aanwenden voor de hypotheeklasten waardoor je minder kunt lenen. Vooral voor inkomens lager dan €30.000,- is dit voelbaar. Met dit inkomen kan iemand circa 8% tot 35% minder lenen dan eerder het geval was.

Door bovenstaande redenen is het nu erg druk bij hypotheekverstrekkers. Met een hypotheekofferte voor je nieuwe woning met een offertedatum voor 1 juli gelden de regels voor 1 juli.

Laat je goed adviseren bij de aankoop van je nieuwe woning. Advies nodig? Dit kan bij ons ook via een online adviesgesprek

Meer weten? U kunt een bericht achter laten op onze facebook pagina of u kunt contact met ons opnemen voor een vrijblijvend advies.