Mail ons! info@haruna.nl

WOZ-waarde openbaar sinds 1 oktober 2016

Sinds 1 oktober 2016 zijn alle WOZ-waardes namelijk openbaar en kunt u die van elke willekeurige woning gratis opvragen.

Als u een koophuis heeft, dan weet u waarschijnlijk wel wat uw huis waard is. U weet wat destijds de koopsom was, maar ook wat de WOZ-waarde is. Hier betaalt u immers ieder jaar belasting over. Maar weet u ook hoe het zit met de WOZ-waarde van huizen in dezelfde straat? Of van vergelijkbare woningen in een buurt verderop? Nu wel!

WOZ-waardeloket

Sinds 1 oktober 2016 zijn alle WOZ-waardes namelijk openbaar en kunt u die van elke willekeurige woning gratis opvragen. Dit kan via het WOZ-waardeloket, door het betreffende huis te selecteren op een plattegrond of het adres hiervan op te geven.

Taxatiewaarde

De WOZ-waarde niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld de taxatiewaarde, waarop u de vraagprijs van je woning baseert mocht u hem te koop zetten. Hier komen nog meer factoren bij kijken, zoals de buurt waarin de woning staat, de staat van het pand en de verkoopprijs van vergelijkbare huizen.

Deze gegevens worden uiteraard niet inzichtelijk via het WOZ-waardeloket. Ook de waarde van bedrijfspanden zal in eerste instantie nog niet zichtbaar zijn.