Mail ons! info@haruna.nl

 

Denkt u dat u zodra u uw pensioengerechtigde leeftijd hebt behaald, maandelijks een standaard bedrag op uw rekening krijgt? Hoeft niet! Sinds 1 januari 2017 geeft Nationale Nederlanden de keuze voor een variabel pensioen: Actief Pensioen.

Dankzij de komst van het variabel pensioen bent u niet langer verplicht om in één keer uw volledige opgebouwde pensioen uit te laten keren in vaste termijnen. U kunt er in plaats daarvan voor kiezen om het bijvoorbeeld te laten beleggen door Nationale Nederlanden.

Marktomstandigheden

Op die manier hangt de hoogte van uw pensioen niet af van de marktomstandigheden op het moment dat u met pensioen gaat. Gaat het net even wat minder op de financiële markt? Dan kan dit zogenaamde doorbeleggen na pensioendatum voordelig zijn.

Hoger pensioen

Door het variabel pensioen kunt u mogelijk een hoger pensioen opbouwen, terwijl u nog wel profiteert van bepaalde zekerheden binnen het pensioen. Denk bijvoorbeeld aan het partnerpensioen en verzekeringen tegen stijgende levensverwachting. Zo voorkomt u dat uw pensioen lager wordt als de gemiddelde levensverwachting stijgt.

Uw mogelijkheden

Klinkt goed, zo’n variabel pensioen? Neem even contact met ons op, wij bespreken graag de mogelijkheden met u.