Mail ons! info@haruna.nl

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie

 

Hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie eenvoudiger


Een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)  is sinds 21 februari 2017 een stuk simpeler geworden. Dat meldt het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de organisatie achter NHG. De aanpassing maakt het aanvraagproces "gemakkelijker, sneller, goedkoper en betrouwbaarder", aldus het WEW.

NHG voordelen

Een hypotheek met NHG heeft verschillende voordelen. Stel u bent genoodzaakt uw huis met onderwaarde te verkopen, dan kan NHG dit (deels) opvangen. Dit geeft de geldverstrekker zodanige zekerheid, dat u daarnaast de laagste hypotheekrente geniet. Best belangrijk dus. Het aanvragen hiervan gaat dan ook niet zomaar.

Eerdere aanpassingen

Het WEW stelt strenge eisen aan de aanvraag, maar wordt hier steeds soepeler in. Zo introduceerde de organisatie eerder al een digitale versie van de werkgeversverklaring, die het foutenpercentage van het document flink moet verminderen.

Digitaal aanleveren

En nu zijn er dus nog twee versoepelende acties doorgevoerd. Zo mag de aanvraag nu in de meeste gevallen elektronisch ondertekend worden. Daarnaast wordt een overzicht van mijnpensioenoverzicht.nl nu geaccepteerd als een bewijs van uw pensioeninkomen. Het apart aanvragen van een Uniform Pensioen Overzicht (UPO) is dus niet meer noodzakelijk.

 

Meer weten over deze wijzigingen? Of waarom een hypotheek met NHG voor u verstandig is? De hypotheekadviseurs van Haruna vertellen het u graag!