Mail ons! info@haruna.nl

Hypotheek afsluiten zonder advies

 

Hypotheek afsluiten zonder advies: kan dat?

Ja, dat kan. Bij steeds meer partijen tegenwoordig. En u bespaart ook nog eens flink op de kosten, want hypotheekadvies is duur. Klinkt goed. Toch is het niet altijd verstandig. U betaalt voor hypotheekadvies omdat het afsluiten van een hypotheek vaak niet zo makkelijk is als gedacht. Ik leg het u graag uit.

Execution only 

Execution only je hypotheek afsluiten, zonder hypotheekadvies dus, wordt tegenwoordig steeds populairder. Erg gek is dat niet, veel informatie is beschikbaar via Google en u bespaart een paar duizend euro als u niet voor hypotheekadvies hoeft te betalen.

Steeds meer partijen verstrekken ook een hypotheek aan klanten die geen hypotheekadvies hebben gekregen. Toch blijft dit een minderheid. En niet voor niets, een hypotheek is immers een ingewikkeld product en er zijn een hoop zaken op van invloed. Zaken waar u misschien niet over nadenkt.

Maximale hypotheek-verlagers 

Zo zijn er veel factoren die uw maximale hypotheek verlagen. Denk bijvoorbeeld aan een mobiele telefoon, private lease auto of roodstandmogelijkheid op uw betaalrekening. Slechts een paar voorbeelden uit de lange lijst van zaken die u een BKR-codering opleveren. 

Belangrijke voorwaarden 

Daarnaast zijn de verschillende voorwaarden die hypotheekaanbieders per hypotheek hanteren erg belangrijk, vooral in de toekomst. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als u binnen die 30 jaar wilt verhuizen? Hoe zit het met uw maandlasten als uw rentevaste periode afloopt? En wat gebeurt er met de hypotheek als u uw baan onverhoopt verliest of gaat scheiden? Bent u wel goed verzekerd?

Geld besparen op uw hypotheek

Mensen die de verkeerde hypotheek kiezen, kunnen zo op lange termijn een stuk duurder uit zijn. Een hypotheek is één van de grootste financiële beslissingen in uw leven, wij helpen u graag ervoor te zorgen dat u met een gerust hart in dat huis kunt wonen, nu én in de toekomst. Benieuwd naar hoe wij u op lange termijn geld kunnen besparen? Wij vertellen het u graag.