Mail ons! info@haruna.nl

Pensioen aanvullen advies

 

Krijgt u straks wel genoeg pensioen?

Misschien wilt u nog wel een verre reis gaan maken, verhuizen naar een kleiner huis op een fijnere plek of gewoon liever vervroegd met pensioen. Klinkt bekend? Dat zou goed kunnen. Maar weet u zeker dat dat wel kan? Bouwt u op dit moment wel genoeg pensioen op om straks optimaal te genieten van uw vrije tijd?

 

Te weinig pensioen

 

Het kan zijn dat u zich op enig moment in uw carrière realiseert dat er om wat voor reden dan ook sprake is van een pensioengat. Dit betekent dat u straks een pensioentekort zult hebben.

Dit kan komen doordat u gedurende een bepaalde tijd geen pensioen hebt opgebouwd, omdat er misschien geen regeling was bij uw werkgever. Of omdat u (tijdelijk) als zzp’er hebt gewerkt. Daarnaast is niet iedere pensioenregeling voldoende om er later volop van te genieten.

 

Pensioengat dichten

 

Wat de reden ook is, zo’n pensioengat wilt u natuurlijk het liefst zo snel mogelijk gedicht hebben. Wij hebben goed nieuws voor u: dat is vrij gemakkelijk te regelen. Er zijn verschillende manieren waarop u fiscaal vriendelijk uw pensioen kunt aanvullen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra sparen, bijvoorbeeld door banksparen of een speciaal pensioenproduct. Maar ook uw geld investeren, beleggen of extra aflossen op uw hypotheek kan helpen dat pensioengat te dichten.  

Wilt u weten of er bij u sprake is van een pensioengat? En wat u daaraan kunt doen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!