Mail ons! info@haruna.nl

Hypotheek pensioen ABN Amro

 

Een huis kopen als 56-plusser wordt een stuk makkelijker!

 

ABN Amro past de hypotheekvoorwaarden aan, waardoor senioren makkelijker een huis kunnen kopen of gebruik kunnen maken van de overwaarde op hun huidige woning. Hoe dit precies zit, leest u in dit artikel.

 

Maximale hypotheek & pensioeninkomen

 

Normaal gesproken is het zo dat het maximale hypotheekbedrag gebaseerd wordt op uw inkomen. Bent u ouder dan 56 jaar? Dan wordt het pensioeninkomen meegenomen in deze berekening. Omdat dit inkomen vaak een stuk lager ligt dan het inkomen als werkende, valt de maximale hypotheek dus ook lager uit. Ook wanneer u naar een woning verhuist met lagere maandlasten dan bij uw huidige woning.

 

Werkelijke woonlasten

 

Een beetje krom is dat wel. Daarom heeft ABN Amro nu toegezegd dat de bank bij deze berekening niet naar het inkomen, maar naar de werkelijke woonlasten gaat kijken. Zo kunnen senioren dus gemakkelijker een nieuwe hypotheek afsluiten voor een nieuwe woning. Ook ABN-dochter Florius gaat deze maatregel overnemen.

 

Krapte op de huizenmarkt

 

De verwachting van de bank is dat deze maatregel ook zal bijdragen aan het verminderen van de krapte op de woningmarkt. 56-plussers zullen namelijk gemakkelijker kunnen verhuizen naar een speciale seniorenwoning, waardoor er weer een woning vrijkomt voor een jongere generatie.

 

Overwaarde

 

Wilt u nu helemaal niet verhuizen, maar zit er wel een behoorlijke overwaarde op uw woning die u graag zou willen vrijspelen om uw woning bijvoorbeeld aan te passen? Ook dat kan met de nieuwe regeling van ABN Amro. Om dit mogelijk te maken bieden zij een andere hypotheekvorm aan met een langere looptijd.

 

Meer weten?


Bent u 56-plusser en komt u wellicht in aanmerking voor de nieuwe regelingen van ABN Amro? Dat bekijken we graag voor u. Neem even contact met ons op. Dat is helemaal vrijblijvend en kost dus niets. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.